Grįžti į sąrašą

2024-ųjų metų statybų rinkos iššūkiai

Sausis 16, 2024

Prasidėjus naujiems metams visada bandome įsivertinti ir išanalizuoti laukiančius iššūkius, kurių įmonei netrūksta jau keletą metų iš eilės.

Kas šiemet bus aktualiausia?

- Viena svarbiausių aktualijų šiemet tikriausiai bus pasikeitusi statybos leidimų išdavimo tvarka. Nors pats leidimo gavimo procesas trumpės ir šį pokytį vertiname teigiamai, jis, neabejotinai, įpūs nežinios ir paskatins visus peržiūrėti procesus. Gali įvykti pokyčių ir rinkos rikiuotėje.

- 2024-aisiais įsigalioja ir reikalavimas statybos projektui privalomai turėti generalinį rangovą, kuris taipogi sukurs šiokių tokių pokyčių rinkoje ir kels ne vieną diskusiją. Panašu, kad tai yra teigiamas pokytis, kuris gerins statybos sektoriaus veiklos kokybę, kadangi generaliniam statybų rangovui bus privalu prisiimti visą riziką už pastatą, statybvietės procesą, atsakomybę prižiūrėti atitiktį darbo saugos ir kt. reikalavimams.

- Na ir, žinoma, temos, apie kurias kalbame jau kuris laikas: ekologijos statybose klausimai, kurie nors lėtai, bet po truputį skverbiasi į mūsų sektoriaus aktualijas; toliau egizstuojantys medžiagų kainų, palūkanų normų augimo, darbuotojų trūkumo iššūkiai.

Aktualijų statybų sektoriuje netrūksta, tad kaip iki šiol niekada nesitikėjome ramių metų, taip jų nesitikime ir šiemet, tačiau esame ramūs, nes žinome, jog prasidėję 2024-ieji bus sėkmingi.

Kitos naujienos

Patinka mūsų rezultatai?

Prisijunk prie komandos Prisijunk prie komandos
Ši svetainė naudoja slapukus.   Sužinoti daugiau