Grįžti į sąrašą

2023 m. darbuotojų paieškos apžvalga

Rugsėjis 25, 2023

Situacija ieškant darbuotojų III-jame metų ketvirtyje stabilizuojasi, bet dėl aukštų statybininkų reikalavimų įdarbinimo procesas kiek prailgėjo.

Šių metų pradžioje bendrovei teko nemažai pasistengti ieškant ir darbininkų, ir biuro darbuotojų. Darbo ieškančių statybininkų nebuvo daug, o tie, kurie siūlė savo kandidatūrą, neretai kėlė neadekvačiai aukštus reikalavimus, sąlygas. Būtent dėl to ne vienai statybos įmonei personalo atrankų procesai ir prailgo, ir pabrango. Vis dėlto, projektų vystymui tai didelės įtakos neturėjo, sugebėjome išlaviruoti ir dabar, baigiantis trečiajam metų ketvirčiui, esame suformavę komandas. Jei tikėtume 2024 m. prognozėmis, tai ateinantys metai daliai mažesnių statybų bendrovių gali būti itin įtempti – gali mažėti darbų apimtys, didės bankroto rizika, todėl bendrovės galimai pradės mažinti darbuotojų skaičių, o visa tai darys įtaką atlyginimų stabilumui.

Kiek įmanoma, investuojame į savo darbuotojus ir gerą darbovietės atmosferą, todėl paprastai darbuotojai į įmonę ateina per rekomendacijas. 






Kitos naujienos

Patinka mūsų rezultatai?

Prisijunk prie komandos Prisijunk prie komandos
Ši svetainė naudoja slapukus.   Sužinoti daugiau